You are here: Home >Archive for april, 2010

Een foto impressie van gisteren

Bij opa & oma Venhorst in de tuin vliegtuigjes schieten

Vliegtuigjes schieten

Dan ook nog samen met Lieke vliegtuigjes schieten

Met Lieke vliegtuigjes schieten

Samen met Finn alles ‘verven’.

met Finn verven

Lieke schrijft, mama, papa, boom, roos, lieke, enz.

Lieke schrijft

Dan zijn we bij Tamara bbq-en, Kay is hier met Aila aan het uitrusten, ze hebben achter een vlinder aan gevangen maar ja die is veel sneller uiteraard :)

Met Aila uitrusten

Kyan, had het warm.. maar in zijn romper met een zonnenbril is hij wél stoer!

Kyan

Zo ziet Indy eruit na een middagje spelen met Kay en Aila.

Indy aan het eind van de dag..

Een mooi stel zo samen hé!

Tags:

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

Diploma A.. GESLAAGD

Het was erg vroeg vanmorgen, om 7.15 uur moesten ze al omgekleed en al aan het zwembad staan. Hoewel Kay altijd wel o ptijd wakker is, was dit zelfs voor Kay vroeg. Hij was dan ook regelmatig aan het gapen…

Het ging verder wel goed, zeker het rugzwemmen gaat hard. Hij moest ook door het ‘beruchte’gat zwemmen, hij heeft daar nooit moeite mee gehad en verwachte nu ook geen problemen.. maar hij duikt in het water netjes hoofd en handen eerst… en dan… komt hij weer naar boven om adem te halen.. huh.. wat doet hij nu..?? Hij gaat weer onderwater en zwemt door het gat.. ik denk hij moet vast opnieuw.. maar nee, dat waren ze vergeten en omdat hij er normaal fluitend door komt, is het niet erg. Later wel gevraagd aan Kay wat er nou gebeurde.. zijn woorden waren.. “mam, ik was vergeten adem te halen voor ik dook”…. nou ja zeg… :)
Op het laatst kregen alle kinderen een ballon om hun vinger en moesten ze nog watertrappelen, dat is uiteraard een leuk gezicht.

Daarna mocht hij zich aankleden en kregen ze in de kantine het Zwemdiploma uitgereikt! Hij heeft het… Kay heeft Diploma A binnen.. hij kan niet wachten tot hij B ook heeft want daarna mag hij een sport kiezen om te gaan doen… hij wil voetbal.. maar dat mag niet ivm zijn bloedverdunners (hij zou maar een leren bal met hoge snelheid tegen zijn hoofd krijgen). Dan wil hij ehh TENNIS.. nou ja.. toe maar … toch maar even kijken of voetbal dan toch niet mogelijk is.. :)

YEAH!!! Hij is binnen!

Tags:

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

Door de grote keuring heen!

Het wordt wel weer tijd voor een up-date wat de gezondheid van Kay betreft. Het gaat op zich best goed met Kay, hij heeft wel zijn momenten van vermoeidheid en zijn huid die nog altijd niet goed is, maar aan dat alles is geen verband met zijn hart gelegt. Wel de vermoeidheid trouwens, ook op school begint het langzaam op te vallen dat hij inderdaad heel energiek begint aan de dag maar naar mate de dag vorderd dan stort hij zichtbaar in en komt er niet veel meer uit hem qua schoolwerkjes.

Vorige week zijn we dan ook weer op controle geweest in Nijmegen om hem weer door de grote keuring te laten komen, en dat is gelukt. Hij heeft wel een verwijde aorta, maar dat zien ze vaker bij de ross-procedure en dat is iets om in de gaten te gaan houden, ook was zijn rechter hartkamer vergroot, dat is gekomen met de bloedprop en helaas is die niet meer gekrompen. Ook dat gaan ze goed in de gaten houden. Verder is de functie van zijn hart nu goed.

Hij hoeft pas over 6 maanden weer terug voor een grote controle, voor de ‘gekke’ dingen die anders zijn dan een gewone verkoudheid of griep moeten we langskomen. Gaat hij meer dingen krijgen die wij niet vertrouwen dan moeten we bellen en langs komen. We gaan er vanuit dat dat niet nodig is…

Al met al wel goed dus… al hoewel ik het persoonlijk wel heel dubbel vindt allemaal. Want ooit is het begonnen met ‘heel simpel’ een lekkende aortaklep met verder helemaal geen rare dingen en nu heeft hij een kunstklep en een andere verplaatste klep, dat allemaal nog daaraan toe maar daarnaast dus nu die verwijde aorta en die vergrote rechterkamer om maar te zwijgen van een stollingsprobleem die niet handig is samen met een kunstklep. Al met al is zijn conditie er niet beter op geworden na de eerste operatie.

Hij heeft een aantal hele goede dagen en daarna heeft hij zijn energie voor een paar dagen op gebruikt en moet hij het even een paar daagjes bekopen en is hij een paar dagen gewoon moe. Kay is gewoon een jongen die heel energiek is en ook gelijk voor 100% inzet heeft qua spelen en sporten. Al met al mogen we niet klagen en doet hij het prima.

Tags: , , ,

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS