You are here: Home >Archive for januari, 2007

En operatie 3

Het was allemaal een beetje hectisch gisteren, want toen we daar aankwamen moesten we eerst een half uur wachten op de gang, maar daarna waren we gelijk aan de beurt. Daarmee bedoel ik ook echt dat de arts aan het wachten was op Kay op de operatie kamer. Dus er was weer geen tijd om Kay dingen uit te leggen want er was iemand uit gevallen en Kay was dus ipv. half 11 al om 9 uur aan de beurt.
Maar Dennis was het er niet mee eens dat er weer niet met het kapje werd geoefend en zei dat dat zeker wel eerst moest gebeuren. En dat gebeurde dan ook, al was het even snel.
Imgp0002
Toen reden we met Kay door de gangen (Kay in operatie jas, in bed) naar de ok. Daar is Dennis mee gegaan naar binnen ( ik was bang dat ik niet in de pakken paste……) Maar dat ging door de uitleg deze keer perfect! Hij mocht rustig bij Dennis op schoot zitten en het ging erg goed. Wel weigerde hij tegen iemand van het ziekenhuis te praten, naar te kijken, of antwoordt te geven… (hoezo eigenwijs…..).
Imgp0005
Wat erg vervelend was is dat ze hadden gezegd dat het zo’n half uur tot 3 kwartier zou duren…. Maar ondertussen zaten we al 2 uur te wachten… en toen kwam er pas iemand dat Kay weer terug was op de verkoeverkamer, en toen mocht ik er ook bij.
Hij had veel pijn en dorst. Maar de verpleegkundige zei, “jonge man dat kan niet je hebt al een pijnstiller gehad en ik geef je nu niks meer”…… Maar Kay bleef maar huilen en krijsen en erg boos doen.. Toen heeft die vrouw gedacht.. ehhh nou ik geef hem wel iets rust gevends…. en heeft hem toen iets gegeven waar hij weer iets rustiger van werd… Maar hij bleef zeggen dat hij zo’n pijn had.
Maar de afdeling werd gebeld dat hij opgehaald kon worden en terug mocht naar zijn kamer.
Toen die vrouw kwam (verpleegster), en ze Kay hoorde huilen, toen schrok ze en zei, “je hebt hem toch wel een pijnstiller gegeven……. want wij hebben geen tijd gehad om hem voor de operatie iets te geven… (wat normaal wel gebeurt omdat als ze dan wakker worden dan hebben ze niet zo’n pijn…..) Maar helaas door miscommunicatie was dat dus niet gebeurd….. Maar toen kreeg hij gelijk een zwaardere pijnstiller.
Imgp0012
Toen we terug waren op de kamer heeft hij eerst vrij lang geslapen. Daarna werd hij wakker en bleef vrij heftig pijn houden. Maar hij mocht nog niks hebben…… Later toen de Arts kwam (om ± 17.15 uur) toen zei hij dat Kay zeker wel zwaardere pillen mocht hebben omdat ze bij hem vrij lastig moesten opereren omdat hij vrij veel litteken weefsel had….. En dat hij zeker veel pijn zou hebben.
Dus later heeft hij dat gekregen en daarna ging het ook beter. Om ongeveer 18 uur heeft hij geplast en mochten we naar huis…
Imgp0015

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS